Custom QNAP NAS

Fra NørderiWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Under konstruktion

Jeg har længe gået med tanken om at lave et lille mediecenter/NAS. Jeg ønskede dog ikke at bygge noget selv - så efter at have kigget mig lidt omkring endte jeg med at købe en NAS fra QNAP, Model TS-259 Pro (http://www.qnap.com/pro_detail_feature.asp?p_id=143).

Mit mål med projektet var at det opfyldte følgende krav.:

- Tilgåes via Windows pcere - Playstation 3 Media server - FTP - Torrent - Backup til extern harddisk - MySQL server - Webserver (php & apache) - RAID Mirror

Efter at have kigget på QNAP's, iøvrigt meget fornuftige og brugervenlige, interface - gik det hurtigt op for mig, at der var visse begrænsninger. Jeg kunne ikke installere PS3 Media Server på den, hvilket var et af hoved formålene med projektet.

Jeg har aldrig leget med linux før - så første tanke var at smide en Windows XP (custom brew) på - dette virkede som sådan også uden problemer - dog, var hastigheden ikke noget at råbe hurra for. Og slet ikke da jeg fik installeret PS3 Media server. Så jeg endte op med at finde en linux distribution som var var til at gå til, jeg læste mig til at Ubuntu Server skulle være en udemærket udgave, så det endte op med at blive den.

Installation

Ubuntu installationen voldte lidt problemer, men nok mest fordi jeg ikke helt havde fået fat i hvordan hele fil-systemet på linux hænger sammen :) (Installation, step by step)

Mit hovedformål med maskinen var at lave den onde torrentbox, så efter at have kigget højt og lavt fandt jeg frem til torrentflux b4rt (link) (installation, step by step)

Med torrentflux b4rt fulgte både MySQL server og PHP 5.

SAMBA Installation af samba (trin by trin)


Man er ikke nørd hvis man ikke skiller sine ting ad for at se hvordan det hænger sammen - (billeder mangler) jeg har efterfølgende monteret 2gb ram uden problemer, dog skal man være opmærksom på at det bryder med garantien.